Magyar Krónika
Stones
magyar krónika aktuális 2023. 01. 08. Robert Landori
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Az elmúlt évtizedben Budapest fokozatosan rendkívül vonzó várossá nőtte ki magát, köszönhetően annak a sok millió eurónak, amelyet az Európai Unió kifejezetten szépítés céljából öntött a város kasszájába
Nem mintha a hely ne lett volna vonzó megjelenésű – földrajzi elhelyezkedése ezt is megviselte: a nyugati parton a Duna folyó dombjain fekvő Budán és a keleti síkságon Pest, a két helyet hét látványos híd kötődik.

And egy nagy, csodálatos szigeti  a folyó közepén.
A zöldellő Margitsziget egy nyugodt kiruccanás a városban. Gyalogos sétányok navigálnak a parkon, a szecessziós víztorony, egy 13. századi domonkos kolostor romjai, egy zenei szökőkút és egy kis állatkert körül. (Google)
És egy gigantikus rózsakert a központban, amely elárasztja az érzékeket különféle virágokkal és színekkel, amikor a növények virágoznak - ami nem volt, amikor utoljára meglátogattam a helyet néhány vasárnappal. )

Ehelyett a frissen esztergált föld, amelyet zöld fű pereme vett körül, feketén csillogott a meleg őszi napsütésben. Bár a virágágyások ott voltak, ahol emlékeztem rájuk, a nagy kavicsok széles övei most zöld fűszegélyüket szegélyezték.

ÉS MINDEN EGYES KAVICS – SZÁMTALAN ILYEN VAN – KÉT SZÁMOT VISEL: A FELSŐ A SOROZATSZÁM, ANNÁL ALACSONYABB PEDIG A KAVICSOS COVID-ÁLDOZAT EGYEDÉNEK HALÁLAKOR BEKÖVETKEZŐ ÉLETKORA.

Megfelelő, bár nem széles körben ismert emlékműve azoknak, akik ebben a huszonegyedik századi pestisben haltak meg eddig Magyarországon.