Magyar Krónika
AIII. Károly király és a magyar elnök rokonok!
magyar krónika aktuális 2023. 05. 23.
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Senki sem tudott arról a meglepő kapcsolatról, amíg egy magyar sajtóorgánum, az index.hu meg nem tudta. Károly király és Novák Katalin köztársasági elnök közös őse, Nagyiványi Fekete Erzsébet a XVII. századból.
Károly király és Novák Katalin köztársasági elnök közös őse, Nagyiványi Fekete Erzsébet a XVII. századból. Novák elnök volt az első magyar köztársasági elnök, aki részt vett a brit uralkodó koronázási ünnepségén. Az ok egészen egyszerű. Amikor II. Erzsébet 1953 júniusában megkoronázták, Magyarország a valaha volt legkeményebb kommunista diktatúra uralma alatt állt, amelyet Rákosi Mátyás vezetett. Szóba sem jöhetett, hogy meghívást kapjanak egy ilyen alkalomra Nyugatra, pedig Magyarországnak volt köztársasági elnöke, a címe az Elnöki Tanács elnöke volt.

Akkoriban Dobi István volt az elnök, a kriptokommunista a Kisgazdapártban, Magyarország második világháború utáni legnagyobb demokratikus pártjában, és megnyerte az 1945-ös féldemokratikus választásokat. Dobi segítette a kommunista hatalomátvételt Magyarországon a Kisgazdapárton belül. Amikor Erzsébet apját, VI. Györgyöt felkenték, Magyarország királyság volt, de nem volt uralkodója. Horthy Miklós kormányzóként kormányzott 1937-ben.

A magyar köztársasági elnök és III. Károly király rokonok
Novák köztársasági elnök egyébként nemcsak államfőként, hanem „titkos” rokonként is részt vett az ünnepségen, bár ez utóbbi információkat úgy tűnik titokban tartották. . Ezt legalábbis eddig senki nem említette. Az Index.hu elárulta, hogy Novák és III. Károly távoli rokonok. Korábban írtuk, hogy II. Erzsébet 1/16 magyar volt, mert ük-üknagymamája egy magyar grófnő, Rhédey Klaudia Zsuzsanna volt. Ez azt jelenti, hogy III. Károly legalább 1/32 magyar. És a vér vastagabb, mint a víz. Itt mutattuk be, hogyan és miért szeret egy aprócska, magyarok lakta falut Erdélyben. Még Zalánpatakon walesi hercegként vett házat. Károly rendszeresen kiemelte, hogy szereti Erdélyt, mert ott az emberek harmóniában élnek a természettel. Ez Európa utolsó szeglete, ahol valódi fenntarthatóságot és teljes rugalmasságot látunk – mondta Charles egy Erdélyről szóló interjúban.

III. Károly azonban a 17. század végén és a 18. század első felében élt nagyiványi Fekete Erzsébet távoli rokona is. Fekete Erzsébet ükunokája, aki Novák Katalin családfáján is szerepel – írta az index.hu.