Magyar Krónika
Kormányszóvivő: Orbán Viktor olaszországi látogatása kijelölte a pályát
Magyar Krónika 2018. 09. 10. eseményekhirek.sk | MTI
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
TEKNŐSBÉKAA teknősbéka igen hosszú életű állat, egy teknősbéka élete hosszúságban kitesz annyit, mint tíz ember élete. Persze, ez a teknősbékaélet amilyen hosszú, olyan keskeny szélességben, tehát messze mögötte marad akár egy magyar gróf vagy lánckereskedő életének is.
hirdetés
Klikk ide
Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint a Sargentini-jelentés ügyében az a legfontosabb, hogy miként állnak fel az európai "sakkjátszmában" a felek, és Orbán Viktor miniszterelnök olaszországi látogatása, egyeztetése Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel "kijelölte a pályát".
Az M1 aktuális csatornán péntek este arról kérdezték, hogy a miniszterelnök részt vesz szeptember 11-én az Európai Parlament plenáris ülésen, melyen a Sargentini-jelentés vitáját tartják.

A dokumentumról másnap szavaz a parlament Strasbourgban. Kovács Zoltán úgy fogalmazott: ahogy Emmanuel Macron francia elnök vezetésével felálltak a bevándorláspárti erők az egyik oldalon, úgy a kötelességüket teljesítő, a szárazföldi és a tengeri határok védelméért mindent megtevő, bevándorlásellenes politikai erők a másikon. Ennek a küzdelemnek egy állomása a Sargentini-jelentés - vélte a kormányszóvivő. A várható döntésről azt mondta: "meglátjuk, hogy bölcs lesz-e a parlament, vagy sem". Szavai szerint az a törésvonal, amely mentén leginkább eltérnek a vélemények az Európai Unióban, a bevándorlást támogató, liberális baloldali álláspont és azt markánsan ellenző nemzeti, konzervatív politizálás között húzódik.

Judith Sargentini az Európai Zöld Párt képviselőjeként készítette el a magyar jogállamiságról szóló jelentését, amelyet júniusban fogadott el az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) 37 tag támogatásával és 19 ellenszavazattal. A dokumentum szerint Magyarországon szűkülnek a szabadságjogok, és felveti annak lehetőségét, hogy megvonják a szavazati jogot Budapesttől.