Magyar Krónika
Idén is megőrizte előkelő helyét a QS rangsorában a Zeneakadémia
Magyar Krónika 2022. 04. 12. esemény
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
TEKNŐSBÉKAA teknősbéka igen hosszú életű állat, egy teknősbéka élete hosszúságban kitesz annyit, mint tíz ember élete. Persze, ez a teknősbékaélet amilyen hosszú, olyan keskeny szélességben, tehát messze mögötte marad akár egy magyar gróf vagy lánckereskedő életének is.
hirdetés
Klikk ide
Nemzetközi elismerés
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem megőrizte előkelő helyét a világ művészeti egyetemei között – közölte az intézmény, miután az egyik legismertebb felsőoktatási rangsor, a brit Quacquarelli Symonds (QS) tegnap publikált nemzetközi szakterületi listáján ismét a világ legjobb 51–100. egyeteme közé került.A QS öt nagy tudományterületen méri össze a világ felsőoktatási intézményeit, különböző súlyozással.

A Zeneakadémia az előadóművészeti (Performing Arts) kategóriában idén is megőrzött 51–100. helyezésével, ezen belül intézményi elismertség alapján nézve huszonhatodik helyével kiemelkedik a hazai egyetemek közül, nincs más magyar intézmény ugyanis, amely hasonlóan jól szerepelt volna saját tudományterületén.

A QS az ötvenedik helytől nem közöl részletes helyezéseket, hanem csoportos sorrendet állít össze, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem többek között olyanok társaságában szerepel, mint a római Santa Cecilia Akadémia, a londoni King’s College, a Brüsszeli Királyi Konzervatórium, a Bostoni Egyetem vagy a California Institute of the Arts.

Szintén ebben a csoportban van a lipcsei, a kölni és a hamburgi zeneművészeti főiskola, valamint a prágai, a varsói és a tallinni akadémia – hangsúlyozta a Zeneakadémia. VB