Magyar Krónika
Kanada legnagyobb repüloterének új fonöke... 101 éves!
Magyar Krónika 2022. 04. 25. esemény
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
TEKNŐSBÉKAA teknősbéka igen hosszú életű állat, egy teknősbéka élete hosszúságban kitesz annyit, mint tíz ember élete. Persze, ez a teknősbékaélet amilyen hosszú, olyan keskeny szélességben, tehát messze mögötte marad akár egy magyar gróf vagy lánckereskedő életének is.
hirdetés
Klikk ide
A 101 éves Hazel McCallion a Greater Toronto Repülőtér menedzsere, aki most három évre meghosszabbította a szerződését – írja az rtl.
Hazel McCallion 2017 óta a Greater Toronto Airports Authority igazgatótanácsának védnöke. Ezt a pozíciót nagyra értékeli, ezért három évre megújították. Semmi különös tehát, egy nemzetközi repülőtér klasszikus irányításán kívül. Egy részlet azonban csak kihívást jelenthet: Hazel McCallion... 101 éves. A "Hurricane Hazel" (Hazel the hurricane) becenévre hallgató centenárium az RTL szerint a kanadai politikai élet figurája.

40 éven át vezette Mississauga polgármesterségét, amely Toronto külvárosának egyik jelentős gazdasági központja és Kanada hatodik legnagyobb városa. A pozíció, amelyet végül 2014-ben, 94 évesen feladott. Kexdete egy békés visszavonulásnak? Messze van tőle. Hazel McCallion megsokszorozza a tevékenységeket, például Ontario miniszterelnökének tanácsadója.

Ezen kívül Hazel McCallion a Toronto-Mississaugai Egyetem speciális tanácsadója – a pozíció meghosszabbítása mellett döntött, egy hónappal azelőtt, hogy újabb bérleti szerződést fogadott volna el a repülőtérkomplexum élén. Semmi sem állítja meg a centenáriumot, amelynek kanadai minisztere a közelmúltban méltatta rendíthetetlen odaadását, amelyet "évtizedes közszolgálat" és "jövőbeli küldetése, Kanada legnagyobb repülőterének felügyelete és irányítása tett."

Hazel McCallion fiatalkorában profi jégkorongozó volt – írja az RTL – értelemszerűen Ontario politikai életének kulcsfigurájává vált. Már azzal büszkélkedhet, hogy több iskola, tornaterem, könyvtár és még baseballcsapat is van a nevében. Egyhangú elismerés, amely nem akadályozza meg a hiperaktív százévest abban, hogy ambíciókat... és néhány ellenségeskedést ápoljon. Ezt magyarázza Tom Urbaniak, egy torontói politológus: Mindenki tudja, hogy sok éven át konfliktusban állt azzal a férfival, aki előtte állt a Greater Toronto Airports Authority élén– magyarázza. Úgy gondolta, hogy végül legyőzi Hazel McCalliont. A többit már tudjuk...