Magyar Krónika
Imádják a turisták Budapest látványosságait
Magyar Krónika 2018. 04. 30. gondolatok
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A MAJOMA majmok hazája Afrika, India, Dél-Amerika s a Kossuth Lajos utca. A majmot azért nevezik majomnak, mert az embert utánozza, majmolja. A majom az ember arcjátékát és mozdulatait majmolja.
hirdetés
Klikk ide
A világ legjobb tetőbárjai közé választottak egy budapesti vendéglátóhelyet. Egyre népszerűbbek már itthon ezek a különleges helyek, ahol gyönyörű panoráma tárul a vendégek szeme elé.

Szakértők azt mondják, a turisztikai lapokban megjelenő cikkek sokat segítenek az országimázs-építésben. Sokan pont az ilyen cikkek miatt kapnak kedvet egy-egy városhoz.

Egymás után készítik a szebbnél szebb fényképeket a turisták a Szent István Bazilikával a háttérben. A hosszú hétvégén a külföldiek szó szerint megrohamozták a fővárost.

„Nagyon tetszik a város, ugyan még csak tegnap érkeztem, de már sok mindent láttam, ezek az épületek gyönyörűek, nálunk otthon nincsenek ilyenek” – mondta egy török lány. Lépten-nyomon külföldi vendégekkel lehet találkozni Budapesten. Többen már visszatérő vendégek.

A külföldiek körében nagyon népszerűek az úgynevezett tetőbárok, amelyek gyönyörű panorámát kínálnak a városra. Ezekből a teraszokból pedig egyre több nyílik Budapesten. Kilátás a Lánchídra, a Parlamentre vagy éppen a budai várra. Néhány nap múlva nyílik meg egy új tetőterasz a Clark Ádám téren épült új hotel legfelső szintjén. Egy másik, a külföldiek körében népszerű belvárosi hotel teraszbárjából a Szent István Bazilikát és a Parlament kupoláját is megcsodálhatják a vendégek. A külföldiek mellett a magyarok is egyre jobban kedvelik ezeket a helyeket.

Kilátás a High Note Skybar-ból

„A világ minden tájáról szoktak napi szinten jönni. Legfőképp nagyon sokan jönnek Amerikából, Norvégiából és Oroszországból, de nagyon nagy számban látogatják a magyar vendégek is” – fogalmazott Pálfy Csaba, a High Note Skybar étteremvezető-helyettese.

A Bazilika szomszédságában lévő tetőbárt beválogatták a világ tíz legjobb tetőterasza közé. Az egyik rangos nemzetközi utazási lap azt írja, hogy a bár a történelmi és modern Budapest legjobb kombinációja. Úgy jellemzik, hogy a csúcsminőségű, kétszíntű terasz nagyszerű kilátást nyújt a fővárosra és egy jegyet az első sorba, ha valaki közelebbről megnézné a Bazilikát.

A High Note Skybar olyan tetőteraszok mellett kapott helyet a listán, mint például egy phuketi bár, amely fantasztikus kilátást nyújt az Andamán-tengerre, vagy egy párizsi, ahol gyönyörűen látható az Eiffel-torony. De egy lapon említették a magyart bárt hongkongi és kínai tetőteraszokkal is.

„Nagyon fontos országimázs szempontjából, hiszen ezek a listák meghatározzák a turisták választásait, és nagyon sok emberben kialakítják azt a vágyat, hogy eljusson oda tehát minden ilyen díj rendkívül fontos” – fogalmazott Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró.

Évről-évre egyre többen keresik fel a magyar fővárost és ez a számokon is meglátszik: a legutóbbi adatok szerint például februárban a külföldi vendégek száma csaknem hat és fél százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest.
MAGYAR FŐKONZULÁTUS
Főkonzul Pritz Helga Katalin
Konzul Kovács-Szabó Timea
Cím: 1155 Metcalfe St., Suite 1504
(Sun Life Building)
Montreal, QC H3B 2V6
Telefon: 438-380-3107
E-mail: 
consulate.mte@mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás 
Kedd: 9.00-12.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Honlap cím: montreal.mfa.gov.hu

HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212