Magyar Krónika
Imádják a turisták Budapest látványosságait
Magyar Krónika 2018. 04. 30. gondolatok
ESEMÉNYEK Tovább
TERMÉSZETRAJZBÓL: KITŰNŐEgy írással foglalkozó emberre nem csekély szégyen, ha azt kell bevallania, hogy soha nem szokott álmodni. Hát ez az én esetem. Éppen ezért valósággal megdöbbentem, midőn tegnap éjjel megboldogult természetrajz tanárom kopasz feje tűnt fel előttem.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A világ legjobb tetőbárjai közé választottak egy budapesti vendéglátóhelyet. Egyre népszerűbbek már itthon ezek a különleges helyek, ahol gyönyörű panoráma tárul a vendégek szeme elé.

Szakértők azt mondják, a turisztikai lapokban megjelenő cikkek sokat segítenek az országimázs-építésben. Sokan pont az ilyen cikkek miatt kapnak kedvet egy-egy városhoz.

Egymás után készítik a szebbnél szebb fényképeket a turisták a Szent István Bazilikával a háttérben. A hosszú hétvégén a külföldiek szó szerint megrohamozták a fővárost.

„Nagyon tetszik a város, ugyan még csak tegnap érkeztem, de már sok mindent láttam, ezek az épületek gyönyörűek, nálunk otthon nincsenek ilyenek” – mondta egy török lány. Lépten-nyomon külföldi vendégekkel lehet találkozni Budapesten. Többen már visszatérő vendégek.

A külföldiek körében nagyon népszerűek az úgynevezett tetőbárok, amelyek gyönyörű panorámát kínálnak a városra. Ezekből a teraszokból pedig egyre több nyílik Budapesten. Kilátás a Lánchídra, a Parlamentre vagy éppen a budai várra. Néhány nap múlva nyílik meg egy új tetőterasz a Clark Ádám téren épült új hotel legfelső szintjén. Egy másik, a külföldiek körében népszerű belvárosi hotel teraszbárjából a Szent István Bazilikát és a Parlament kupoláját is megcsodálhatják a vendégek. A külföldiek mellett a magyarok is egyre jobban kedvelik ezeket a helyeket.

Kilátás a High Note Skybar-ból

„A világ minden tájáról szoktak napi szinten jönni. Legfőképp nagyon sokan jönnek Amerikából, Norvégiából és Oroszországból, de nagyon nagy számban látogatják a magyar vendégek is” – fogalmazott Pálfy Csaba, a High Note Skybar étteremvezető-helyettese.

A Bazilika szomszédságában lévő tetőbárt beválogatták a világ tíz legjobb tetőterasza közé. Az egyik rangos nemzetközi utazási lap azt írja, hogy a bár a történelmi és modern Budapest legjobb kombinációja. Úgy jellemzik, hogy a csúcsminőségű, kétszíntű terasz nagyszerű kilátást nyújt a fővárosra és egy jegyet az első sorba, ha valaki közelebbről megnézné a Bazilikát.

A High Note Skybar olyan tetőteraszok mellett kapott helyet a listán, mint például egy phuketi bár, amely fantasztikus kilátást nyújt az Andamán-tengerre, vagy egy párizsi, ahol gyönyörűen látható az Eiffel-torony. De egy lapon említették a magyart bárt hongkongi és kínai tetőteraszokkal is.

„Nagyon fontos országimázs szempontjából, hiszen ezek a listák meghatározzák a turisták választásait, és nagyon sok emberben kialakítják azt a vágyat, hogy eljusson oda tehát minden ilyen díj rendkívül fontos” – fogalmazott Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró.

Évről-évre egyre többen keresik fel a magyar fővárost és ez a számokon is meglátszik: a legutóbbi adatok szerint például februárban a külföldi vendégek száma csaknem hat és fél százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest.
MAGYAR FŐKONZULÁTUS
Főkonzul Pritz Helga Katalin
Konzul Kovács-Szabó Timea
Konzul és magyar közösségi ügyek (MKD): Fülöp Villő
Cím:
 1155 Metcalfe St., Suite 1504
(Sun Life Building)
Montreal, QC H3B 2V6
Telefon: 438-380-3107
E-mail: 
consulate.mtr@mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás 
Kedd: 9.00-12.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Honlap cím: montreal.mfa.gov.hu

HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212