Magyar Krónika
Kanada is beszáll a koreai ellenőrzésbe
Magyar Krónika 2018. 05. 13. gondolatok
ESEMÉNYEK Tovább
TERMÉSZETRAJZBÓL: KITŰNŐEgy írással foglalkozó emberre nem csekély szégyen, ha azt kell bevallania, hogy soha nem szokott álmodni. Hát ez az én esetem. Éppen ezért valósággal megdöbbentem, midőn tegnap éjjel megboldogult természetrajz tanárom kopasz feje tűnt fel előttem.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Kanada is csatlakozik az Egyesült Államokhoz, Ausztráliához és Nagy-Britanniához egy felderítő és ellenőrző műveletben, amely az Észak-Koreába tartó hajóforgalmat hivatott szemmel tartani – jelenti a CBC.
A kanadai haderő 40 katonája és egy CP-140 Aurora típusú, nagy hatótávolságú légtérellenőrző repülőgép csatlakozik a művelethez. A személyzet az Okinava szigetén található Kadena légibázison fog állomásozni az Egyesült Államok katonái mellett.

A küldetés célja, hogy ellenőrizze az Észak-Korea ellen kivetett ENSZ BT szankciók betartását és biztosítsa, hogy a tengeren semmilyen tiltott árut nem csempésznek be az országba.

Ausztrália miniszterelnöke, Malcolm Turnbull egy nappal azután jelentette be a részvételét a műveletekben, hogy Észak- és Dél-Korea vezetői történelmi csúcstalálkozón vettek részt. A konferencia során a két ország célként tűzte ki a félsziget nukleáris leszerelését.

Májusban vagy júniusban Donald Trump amerikai elnök is egyeztetni fog Kim Dzsongunnal a tervezett leszerelésről. Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia továbbra is a lehető legnagyobb nyomást kívánja gyakorolni Észak-Koreára, ugyanis a távol-keleti rezsim többször is bizonyította már megbízhatatlanságát. Számos alkalommal csempésztek szervezetten tiltott anyagokat és fegyvereket a tengeren az ország területére az elmúlt évtizedben.

A japán kormány is üdvözölte a műveletek megindulását, mely véleményük szerint elősegíti a térség biztonságának növelését.

A hír a CBC hírportálon jelent meg.

Danube Institute

MAGYAR FŐKONZULÁTUS
Főkonzul Pritz Helga Katalin
Konzul Kovács-Szabó Timea
Konzul és magyar közösségi ügyek (MKD): Fülöp Villő
Cím:
 1155 Metcalfe St., Suite 1504
(Sun Life Building)
Montreal, QC H3B 2V6
Telefon: 438-380-3107
E-mail: 
consulate.mtr@mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás 
Kedd: 9.00-12.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Honlap cím: montreal.mfa.gov.hu

HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212