Magyar Krónika
Ki a hibás a háborúért? - Böjte Csaba testvér levele
Magyar Krónika 2022. 04. 11. gondolatok
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
TEKNŐSBÉKAA teknősbéka igen hosszú életű állat, egy teknősbéka élete hosszúságban kitesz annyit, mint tíz ember élete. Persze, ez a teknősbékaélet amilyen hosszú, olyan keskeny szélességben, tehát messze mögötte marad akár egy magyar gróf vagy lánckereskedő életének is.
hirdetés
Klikk ide
Részlet Böjte Csaba testvér írásából

"Azokban a napokban vámosok és bűnösök jöttek Jézushoz, hogy hallgassák őt." Lk 15,1

Gyerekek kérdezték: 
- Ki a hibás a háború miatt?! 
- A hibás én vagyok! 

Igen, szomorú szívvel magamat vádolom! Sokkal többet kellett volna prédikálni a szent szegénységről, arról a tiszta, egyszerű názáreti életről melyet a mi Urunk, Jézus Krisztus mutatott nekünk, s melyre lelkünk mélyén mindannyian vágyunk! Mert valóban jó dolog jónak lenni, tisztán, békében, szeretetben élni! Sokkal jobb testvérekként, váll a váll mellett építeni Isten Országát, mint gyilkos fegyverekkel egymás otthonát elpusztítani! 

Ferenc pápa - ha elolvassuk a háromoldalas imáját, melyben a világunkat és benne Oroszországot és Ukrajnát név szerint is felajánlja a Béke Királynőjének - láthatjuk, hogy mindannyiunkat vádol, bűnösnek nevez! "Belebetegedtünk a kapzsiságba és bezárkóztunk a nacionalista érdekekbe, hagytuk, hogy kiüresítsen bennünket a közöny és megbénítson az önzés." 

Milyen egyszerű lenne egyik vagy másik felet kikiáltani hibásnak, és aztán azt "leselejteznénk" és itt is lenne a mennyország! A háború nem a semmiből jött, mi emberek mindannyian hosszú éven keresztül a kapzsisággal, mohósággal, hatalomvággyal, hamissággal, paráznasággal jól megágyaztunk ennek az öldöklő, értelmetlen pusztításnak!

Őszinte bűnbánattal, életünk megjavításával tehetünk a legtöbbet a háborús gyűlölet megszűnéséért! A nagyböjt a megtérésnek a szent ideje, tegyünk meg mindent, hogy bennünk, körülöttünk béke legyen, és akkor bízhatunk benne, hogy a világunkban is béke lesz!