Magyar Krónika
Talányos új Kis Vuk-szobor bukkant a Gellért-hegyen
Magyar Krónika 2023. 01. 26. gondolatok
ESEMÉNYEK Tovább
TERMÉSZETRAJZBÓL: KITŰNŐEgy írással foglalkozó emberre nem csekély szégyen, ha azt kell bevallania, hogy soha nem szokott álmodni. Hát ez az én esetem. Éppen ezért valósággal megdöbbentem, midőn tegnap éjjel megboldogult természetrajz tanárom kopasz feje tűnt fel előttem.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Szerinted mit ábrázol
Kolodko Mihály köztéri miniszobrai egy kicsit jobb hellyé teszik a várost. Új alkotása igencsak elgondolkodtatóra sikerült – írja a Földjáró.hu. 
Kolodko Mihály köztéri miniszobrai egy kicsit jobb hellyé teszik a várost
Fotó: Facebook/Kolodko Art
Kolodko Mihály köztéri miniszobrai egy kicsit jobb hellyé teszik a várost. Nosztalgikus tárgyak, figurák, amelyek legtöbbje számunkra, magyarok számára jelentenek valamit Mátyás király egyszer volt Budán kutyavásár meséjétől a jó öreg Mekk Elekig. A járókelők szívesen fel is öltöztetik a szobrocskákat, apró sálat, sapkát kötnek nekik.

Most a Gellért-hegy Erzsébet híd felőli oldalában bukkant fel a legújabb Kolodko-mű, a megszokottnál nyomasztóbb tematikával, habár készített korábban is hasonlót, ilyen az I. kerületi Szomorú tank-miniszobor.

Kolodko új szobra nem is feltétlenül érthető első pillantásra: a hegy oldalából kiscsúcsosodó bombán lóg egy kis állatka. Az ábrázolás szerint a bomba nagyobbik része mintha be lenne fúródva a hegybe, a kiálló részén pedig a magasban kapaszkodik egy kis szőrös lény, aki alighanem a Kis Vuk.

Az egyik legmeghatóbb szobra a Pasaréti téren fellelhető. A legendás virágárus házaspár, Aranka néni és Béla bácsi emlékére alkotta meg.