Magyar Krónika
Vélemény és vita
Magyar Krónika 2022. 04. 11. kanadai hírekKerékgyártó György
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
TEKNŐSBÉKAA teknősbéka igen hosszú életű állat, egy teknősbéka élete hosszúságban kitesz annyit, mint tíz ember élete. Persze, ez a teknősbékaélet amilyen hosszú, olyan keskeny szélességben, tehát messze mögötte marad akár egy magyar gróf vagy lánckereskedő életének is.
hirdetés
Klikk ide
Mit akarnak a hálózatok?
A kormánypárti szavazók számára is megdöbbentő és feltehetőleg hosszú időre emlékezetes néhány perc volt Márki-Zay Péter vereséget követő sajtótájékoztatója.
Az, ahogyan a vesztes baloldali miniszterelnök-jelölt politikai támogatói nélkül, családtagjai körében jelent meg a színpadon, leképezte a szivárványos összefogás valódi természetét. Egészen pontosan: néhány percben láthatóvá tette azt, amiről a jobboldali sajtó 2019 óta beszélt.

Vasárnap óta számos magyarázat született arra, hogy miért vesztett – ráadásul ilyen elképesztően alacsony számú behúzott szavazattal – a baloldal. Az említett Márki-Zay Pétertől Gyurcsány Ferencen és Kunhalmi Ágnesen át Donáth Annáig mindenkinek van véleménye a történtekről, ám mindez egyszerű magyarázkodás ahhoz képest, amit Schiffer András mondott el több orgánumnak nyilatkozva.

Kérlelhetetlenül mutatott rá a császár meztelenségére, vagyis arra, hogy a hazai balliberális oldal olyasmit hazudik magának – és így a szavazóknak is –, ami nem létezik: az összefogás képességét és a megújulás szándékát.

Schiffer elmondta, a jelenlegi baloldali bukás valójában a tizenkét évvel ezelőtti második Fidesz–KDNP-győzelem korszakában gyökerezik. Véleménye szerint ez volt az az időszak, amikor az olyan politikai erők, illetve szereplők, mint az általa is képviselt LMP, továbbá a Jobbik, Mesterházy Attila és Botka László az úgynevezett kinövekedés stratégiáját folytatták volna, vagyis egy új baloldal létrehozása volt a cél, amely nem állt érdekében – ahogy ő fogalmazott – a rendszerváltozás előtti nómenklatúra burzsoáziájából előlépett hegemón elitcsoportoknak.

Ezek a csoportok folyamatosan az összefogás mantráját hajtogatták, és Schiffer szavaiból kisejlik, mindezzel az volt a cél, hogy a teljes baloldali mezőny kontroll alá kerüljön, és így az irányító erő akarata teljesüljön. Az egykori pártelnök nyíltan kimondta: nincsenek baloldali pártok, csak a Demokratikus Koalíció van, illetve ennek különböző frakciói.

De miben rejlik ezeknek az elitcsoportoknak az ereje? A volt politikus fogalmazott úgy, hogy ezek mögött globalista hálózatok állnak, amelyeknek teljesen egyértelműen a társadalom fellazítása, és annak szorosabb, áthatóbb irányítás alá helyezése a célja, ami nem szól másról, mint a gazdasági hatalomról. Ennek eszközei az NGO-k, a tüntetések, a különböző szellemi műhelyek, a megmondóemberek, a baloldali média. Schiffer emlékeztetett, az összefogástól ódzkodó, inkább a kinövekedés stratégiájára szavazó baloldali pártokat ezek az erők épp úgy ellehetetlenítették, ahogyan azt most a polgári kormánnyal is próbálják megtenni. Ilyen volt a vállalkozásába belebukó Mesterházy Attila. A figyelmes olvasó már rájöhetett arra, hogy a jobboldali média pontosan ezekre a jelenségekre igyekszik ráirányítani a figyelmet évek óta. Az, hogy Gyurcsány Ferenc bábokon keresztül (Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter) igyekszik az akaratát átvinni politikai közösségére és szavazóira egyaránt, nem csak egy választási szlogen volt.

Az sem kitalált történet, hogy Bajnai Gordon az említett globális hatalom ejtőernyőse, és a Soros-féle, a nyílt társadalom létrehozásán fáradozó hálózat sem a Fidesz PR-osainak egy jópofa ötlete. Sőt az LMBTQ-közösség bujtogatása sem a közösség védelmét, biztonságát szolgálja, csupán eszköze a hatalom koncentrálásának.

Szerencsére úgy tűnik, a magyar választók már korábban megértették ezeket az üzeneteket, ezért kaphatott újra kétharmados felhatalmazást a polgári kormány, ráadásul soha nem látott támogatással. (A szerző lapszerkesztő)  MH
MAGYAR FŐKONZULÁTUS
Főkonzul Pritz Helga Katalin
Konzul Kovács-Szabó Timea
Cím: 1155 Metcalfe St., Suite 1504
(Sun Life Building)
Montreal, QC H3B 2V6
Telefon: 438-380-3107
E-mail: 
consulate.mtr@mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás 
Kedd: 9.00-12.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Honlap cím: montreal.mfa.gov.hu

HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
hasznos linkek, klubok, oldalak