Magyar Krónika
Pártvilág
Magyar Krónika 2018. 09. 10. kultúraSurján László
ESEMÉNYEK Tovább
TERMÉSZETRAJZBÓL: KITŰNŐEgy írással foglalkozó emberre nem csekély szégyen, ha azt kell bevallania, hogy soha nem szokott álmodni. Hát ez az én esetem. Éppen ezért valósággal megdöbbentem, midőn tegnap éjjel megboldogult természetrajz tanárom kopasz feje tűnt fel előttem.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
hirdetés
Ismeretes, hogy a választások után több ember mondja, hogy a győztesre szavazott, mint ahányan azt valóban megtették. A győzteshez húzás az adott párt népszerűségét is megemeli a választásokat követő hetekben, hónapokban.

Az augusztusi közvéleménykutatások csak kismértékben mutatják ezt a jelenséget, de a fentiek alapján érdemes óvatosan fogalmazni, s nem nagy melldöngetéssel állítani, hogy tovább erősödött a kormánypártok támogatása. Ennél a szezonálisnak tekinthető emelkedésnél többet mond, hogy immár több mint 12 éve nem volt egyetlen felmérés sem, amelyben nem a Fidesz-KDNP állt volna az élen.

Nem is hoznám elő a pártnépszerűségek kérdését, ha a kormányoldalról akarnék bármit is mondani. Sokkal érdekesebb az ellenzék helyzete. Három felmérés alapján biztosnak látszik, hogy a Jobbik az ellenzék legerősebb pártja 15-16 százalékkal. Nehezebb mit mondani az MSZP táboráról. A Publicus szerint a Párbeszéddel való szövetség még most is hasznos, a Jobbikkal fej-fej mellett állnak. Ám a Nézőpont ezt egészen másképp tapasztalta, és ha pontos az eredmény, akkor kimondhatjuk, hogy ez a páros nem jutna be, a számukra érvényes tíz százalékos küszöb miatt.

A Závecz mérés viszont az MSZP önálló indulását feltételezve tíz százalékos eredményt tapasztalt. Így jelenleg a felméréseknek az az üzenete, hogy nincs értelme annak, hogy a szocialisták továbbra is a Párbeszéddel való szövetségben gondolkodjanak. Van elég bajuk Karácsony nélkül is, bár lehet, hogy jobban járnának vele, mint Szanyi Tiborral, akinek mentális állapotáért már a HVG is aggódik. Talán pontosabb így: akinek mentális egészségét még a HVG is kétségbe vonja.
Az LMP a bejutás határára billegte le magát. A DK viszont biztosan veszi az öt százalékos küszöböt, tehát kijelentette: önállóan indul az EP választásokon.

Logikus döntés, egy-két mandátumot szerezhetnek, ami ugyanolyan haszontalan lesz az országnak, mint az eddigi európai parlamenti jelenlétük.
MAGYAR FŐKONZULÁTUS
Főkonzul Pritz Helga Katalin
Konzul Kovács-Szabó Timea
Konzul és magyar közösségi ügyek (MKD): Fülöp Villő
Cím:
 1155 Metcalfe St., Suite 1504
(Sun Life Building)
Montreal, QC H3B 2V6
Telefon: 438-380-3107
E-mail: 
consulate.mtr@mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás 
Kedd: 9.00-12.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Honlap cím: montreal.mfa.gov.hu

HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212