Magyar Krónika
Három csapat, két városban, egy helyen
Magyar Krónika 2021. 11. 14. Indabi Abod kultúra 
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Természetesen nem tudhatjuk, hogy mit hoz 2022 tavasza. Az ellenzék nagy hangon hirdeti, hogy itt a váltás ideje. Azt tudjuk, hogy kit akarnak leváltani, de az nem, hogy mit és mire.

Brit tudósok által kiszivárogtatott jelentések szerint egy elképesztően rendkívüli és megmagyarázhatatlan fizikai anomáliának lehettek tanúi, akik szeptember 25-én Ottawa belvárosában jártak. Több szemtanú jelentette ugyanis, hogy a belváros több pontján találkoztak cserkészekkel, akik egyszerre voltak montrealiak és ottawaiak, ezen felül pedig határozottan állították, hogy egy helyen látják Ottawa, és a magyar főváros, Budapest jellegzetes épületeit.

„Már napok óta nem alszom!” – mondta egy neve elhallgatását kérő szemtanú. „Éppen az őrségváltást néztem az Ismeretlen Katona Sírjánál, mikor hallottam, hogy egy csapat zöld nyakkendős fiatal arról diskurált, hogy márpedig ők most a budapesti Hősök Terén állnak, és látják innen a Vajdahunyad Várát és a Műcsarnokot is! Először csak furán néztem, mivel én csak az ottawai Château Laurier-t és a szenátus épületét láttam, azonban miután megmutatták nekem a kezükben tartott fényképeket, hirtelen én is egyszerre láttam a két fővárost!” Stábunk felkereste a 28. számú ottawai, valamint a 23. és 37. számú montreali cserkészcsapatok képviselőit, ők azonban enyhe értetlenkedéssel reagáltak a kérdéseinkre, mivel számukra, mint külhoni magyar cserkészek, teljesen természetes, hogy egyszerre érzik magukat Kanadában és Magyarországon. „Azon a napon valóban közös városfelfedező kirándulást tartottunk montreali cserkésztestvéreinkkel.” – magyarázza Dobai András, az ottawai Kölcsey Ferenc Cserkészcsapat parancsnoka. „A három csapat őrsei egy kijelölt útvonalon kirándultak, és közben megkeresték Ottawa belvárosának jellegzetes épületeit, melyek Budapest jellegzetességeivel összepárosíthatók. Így elmondhatjuk, hogy egyszerre kirándultunk a két fővárosban. Az sem hazugság, hogy magyar földön jártunk, hiszen a program végén vendégül látott minket Dr. Vass-Salazar Mária, Magyarország kanadai nagykövete, a Magyar Nagykövetség épületében. Ezt ezúton is nagyon szépen köszönjük az ottawai és a montreali cserkészek nevében is!