Magyar Krónika
Jön a király
Magyar Krónika 2021. 12. 27. Indabi Abod kultúra 
ESEMÉNYEK Tovább
TERMÉSZETRAJZBÓL: KITŰNŐEgy írással foglalkozó emberre nem csekély szégyen, ha azt kell bevallania, hogy soha nem szokott álmodni. Hát ez az én esetem. Éppen ezért valósággal megdöbbentem, midőn tegnap éjjel megboldogult természetrajz tanárom kopasz feje tűnt fel előttem.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Elvis Aron Presley szegénységben született a Mississippi állambeli Tupelóban, 1935. január 8-án Gladys és Vernon Presley asztalos és gyári munkás gyermekeként.

1 – Szegénynek született
Elvis Aron Presley szegénységben született a Mississippi állambeli Tupelóban, 1935. január 8-án Gladys és Vernon Presley asztalos és gyári munkás gyermekeként. Volt egy ikertestvére, Jesse, aki nem sokkal születése után meghalt. Elvis először a helyi gyülekezet kórusában kezdett énekelni, és körülbelül 12 éves korában kapta születésnapi ajándékba első gitárját. Nem tudott kottát olvasni, de maga tanult meg játszani.

2 – Első felvétel
Miután 1953-ban elvégezte a középiskolát, teherautó-sofőrként kezdett dolgozni, hogy kifizesse a felvenni kívánt lemezeket. Első kereskedelmi kiadványa, a "That's All Right, Mama" a Sun Records számára 20 000 példányban kelt el. Hamarosan a slágerlisták élére került, és országos figyelmet kapott.

3 - Ellentmondásos ábra
Amikor a fiatal, csípős Presley 1956-ban szinte minden tévékészülékből előtört, és olyan slágereket énekelt, mint a „Hound Dog” és a „Don't Be Cruel”, úgy érezte, az amerikai kultúra és társadalom a nézők szeme láttára fejlődik együtt. A Presley-féle állati mágnesesség elleni visszacsapás ugyanilyen erős volt. A bírálók gyorsan elítélték „Pelvis Presleyt”, mint „szexhibicionistát”. A középiskolai igazgatók gyűlése 1957-ben megszavazta a kék farmernadrágot és Presley jellegzetes kacskaringós frizuráját. És ekkor közbeszólt a sors.