Magyar Krónika
Jön a király
Magyar Krónika 2021. 12. 27. Indabi Abod kultúra 
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Elvis Aron Presley szegénységben született a Mississippi állambeli Tupelóban, 1935. január 8-án Gladys és Vernon Presley asztalos és gyári munkás gyermekeként.

1 – Szegénynek született
Elvis Aron Presley szegénységben született a Mississippi állambeli Tupelóban, 1935. január 8-án Gladys és Vernon Presley asztalos és gyári munkás gyermekeként. Volt egy ikertestvére, Jesse, aki nem sokkal születése után meghalt. Elvis először a helyi gyülekezet kórusában kezdett énekelni, és körülbelül 12 éves korában kapta születésnapi ajándékba első gitárját. Nem tudott kottát olvasni, de maga tanult meg játszani.

2 – Első felvétel
Miután 1953-ban elvégezte a középiskolát, teherautó-sofőrként kezdett dolgozni, hogy kifizesse a felvenni kívánt lemezeket. Első kereskedelmi kiadványa, a "That's All Right, Mama" a Sun Records számára 20 000 példányban kelt el. Hamarosan a slágerlisták élére került, és országos figyelmet kapott.

3 - Ellentmondásos ábra
Amikor a fiatal, csípős Presley 1956-ban szinte minden tévékészülékből előtört, és olyan slágereket énekelt, mint a „Hound Dog” és a „Don't Be Cruel”, úgy érezte, az amerikai kultúra és társadalom a nézők szeme láttára fejlődik együtt. A Presley-féle állati mágnesesség elleni visszacsapás ugyanilyen erős volt. A bírálók gyorsan elítélték „Pelvis Presleyt”, mint „szexhibicionistát”. A középiskolai igazgatók gyűlése 1957-ben megszavazta a kék farmernadrágot és Presley jellegzetes kacskaringós frizuráját. És ekkor közbeszólt a sors.