Magyar Krónika
El van ragadtatva Magyarországtól az ismert amerikai író
Magyar Krónika 2023. 10. 27. kultúra
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Andrew Pollack valóságos kultúrsokkot élt át a magyar fővárosban, amihez hasonlót egyetlen amerikai városban sem tapasztalt.
Andrew Pollack Budapesten, háttérben az Országház (Forrás: Facebook/Andrew Pollack)
Magyarországra látogatott Andrew Pollack amerikai író és aktivista, aki tegnap a magyar fővárosból osztott meg képeket közösségimédia-oldalain. 

Az egyik fotón az író a Batthyány téren áll, háttérben az Országházzal, egy másik képen az esti díszkivilágításban pompázó Szent István-bazilika előtt látható, de Pollack osztott meg képet az éjszakai Budapestről is kivilágított Lánchíddal és a Budavári Palotával.

Pollackék a Szent István-bazilikát is meglátogatták. Forrás: Facebook/Andrew
Pollack a képek mellé hazánkkal kapcsolatos élményeit is leírta. Mint fogalmazott, valóságos "kultúrsokkot" élt át Budapesten, a magyar városok tisztaságához, a lenyűgöző építészethez és a polgárok kedvességéhez hasonlót Amerikában sehol sem tapasztalt. 

Mint írta, az ehhez hasonló békés társadalom eléréséhez a kulcs a határok védelme, a bűnözők felelősségre vonása, és hogy nemet mondj a néped lecserélésére. Ami a demokraták által vezetett városokkal történt Amerikában, az az egész világ számára tragédia - tette hozzá. Pollack aktivistaként azóta küzd az amerikai iskolák biztonságának növeléséért, mióta 2018-ban lánya, Meadow alig 18 évesen áldozatul esett egy iskolai lövöldözésnek Parklandben. A merénylet tizenhét áldozatot követelt.

Pollack 2019-ben könyvet is írt az iskolai tragédiáról Why Meadow Died: The People and Policies That Created The Parkland Shooter and Endanger America's Students (Miért halt meg Meadow: Emberek és irányelvek, amelyek a parklandi lövöldözést okozták és amelyek veszélyeztetik az amerikai diákokat) címmel. MAGYAR NEMZET