Magyar Krónika
PeeWee 2024
Magyar Krónika 2024. 03. 06. kultúraÉrsek Zita
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Február 7-19 között került megrendezésre a 64-dik nemzetközi hockey tourné Kanadában, Quebec városban.
Az ez évi PeeWee turnéra 120 csapat jelentkezett be, 2000 játékos lépett jégre és több mint 200,000.00 néző drukkolt 12 napon keresztül.

A résztvevő országok: Ausztria, Kanada, Szlovákia, Anglia, Franciaország, Magyarország, Japán, Kazasztán, Mexiko, Lengyelország, Románia, Dél-Korea, Svájc, Ukrajna és az Egyesült Államok.

Erre a jeles turnéra érkezett Erdélyből, Brassóból a akik Romániát képviselték Kovács László fő edző és Zsok Levente másod edző vezetésével, ilyen turnén 13 éves gyerekek vesznek részt akiknek egy külön élmény ilyen fiatalon ezen a turnén részt venni, ugyanakkor ez egy egyedi alkalom is.
A brassói “Wolves Romania” már 5-dik alkalommal vesz részt ezen a turnén. 2019-ben győztes csapatként távoztak a turnéról.

Mint Kovács Laszló fő edző elmondta, ezelőtt bizonyos elvárásoknak és ajánlatoknak kellett eleget tenni ahhoz, hogy ezen a turnén részt vehessenek ma már a csapat tesz eleget a PeeWee meghivásának.
Ezúttal 19 gyerek érkezett a turnéra és játszhatott a Videotron arénában.

A negyed döntőben kiestek, 28 csapatból 6-ok lettek. Bizonyos meccsek nem voltak túl könnyüek de a “kis farkasok” bátran kiálltak a jégen.
Mint a fő edző nyilatkozta már maga az, hogy részt tudnak venni egy ilyen turnén a gyerekeknek meghatározó élmény és nem utolsó sorban a szülőknek is akik elkisérik a gyerekeket.

Több izben is kiemelte a sport, a hockey fontosságát és ennek az anyagi és szociális fenntartásának szükségességét.

Sajnos az ilyen turnén való részvétel kimondottan a szülők és a szponzorok segitségevel valósul meg. A román állam részéről semmi segitség nem érkezik.
Mint Kovács Laszló fő edző elmondta jövőre is újra itt lesznek eleget téve a PeeWee meghivásának új erővel és több tapasztalattal.