Magyar Krónika
Hazánkat kiemelten kezeli a Szentszék
Magyar Krónika 2022. 04. 25. magazin Vitéz Anita
ESEMÉNYEK Tovább
TERMÉSZETRAJZBÓL: KITŰNŐEgy írással foglalkozó emberre nem csekély szégyen, ha azt kell bevallania, hogy soha nem szokott álmodni. Hát ez az én esetem. Éppen ezért valósággal megdöbbentem, midőn tegnap éjjel megboldogult természetrajz tanárom kopasz feje tűnt fel előttem.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
hirdetés
Jelentős gesztust tett a miniszterelnök

Fotó: MTI/Vatikáni Média

Nagyon örültünk, hogy a miniszterelnök úr első útja a Vatikánba vezetett, és meghívta a Szentatyát hazánkba, amelyre, mint hallottuk, biztatóan pozitív választ kapott. mondta lapunknak Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.

Sokan tudják, legalább a híradásokból, hogy szeptemberben elutazásakor a Szentatya kifejezte készségét, hogy szívesen eljön újra Magyarországra egy lelkipásztori látogatásra, szándékát pedig azóta kétszer is megerősítette – reagált lapunknak Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök meghívta Ferenc pápát hazánkba. A főpásztor hozzátette: a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a nyári ülésén elküldi a hivatalos meghívást Ferenc pápának. „Nagyon örültünk, hogy a miniszterelnök úr első útja a Vatikánba vezetett, és meghívta a Szentatyát hazánkba, amelyre, mint hallottuk, biztatóan pozitív választ kapott – hangsúlyozta Veres András, hozzátéve: – ez reménnyel tölt el bennünket.”

Kiss Antal teológus, lapunk publicistája rámutatott: Magyarországot kiemelten kezelik a Vatikánban, ez a státus pedig erősödhetett most azzal a gesztussal, hogy az újraválasztását követő első hivatalos útja Orbán Viktornak Ferenc pápához vezetett. A teológus kétszer is tagja volt egy delegációnak, amely fölkereste XVI. Benedek pápát. Ezek a találkozások meggyőztek arról, hogy a Szentszék számára Magyarország immáron az 1022 éves keresztény államisága okán kiemelt helyen van. – fogalmazott Kiss Antal

Úgy véli, tapasztalt politikus nem mehet el ma már szó nélkül amellett, hogy „Európa beteg”, és nagy szükség van „feltámasztására” gazdasági, pénzügyi, szervezeti és szervezéstechnikai értelemben is, ehhez azonban az út a lelki megújuláson keresztül vezet. Az ember gazdasági és szellemi környezetben él, de attól még lelki ember marad. Európa lelki meg­gyógyítása után helyreállhat a gazdasági, szellemi és fizikai egészség is.– folytatta a teológus.

A pápalátogatás jelentőségéből azt emelte ki: a Szentatya ezúttal nem egy egyházi világeseményre érkezne, hanem országlátogatásra. Ferenc pápa tanításáról Kiss Antal azt mondta, egyes politikusok szeretik őt „szocialista eszmék iránt elhajló” pápaként feltüntetni, ám valójában nagyon következetesen folytatja II. János Pál és XVI. Benedek tanítói munkásságát. Megnyilatkozásai pedig fontos, egész Európát meghatározó társadalmi kérdésekben igazságokat és evangéliumi, morális értékekre vonatkozó iránymutatásokat tartalmaznak, amelyek mind a 21. századi Európa mérföldkövei lehetnek.
MAGYAR FŐKONZULÁTUS
Főkonzul Pritz Helga Katalin
Konzul Kovács-Szabó Timea
Konzul és magyar közösségi ügyek (MKD): Fülöp Villő
Cím:
 1155 Metcalfe St., Suite 1504
(Sun Life Building)
Montreal, QC H3B 2V6
Telefon: 438-380-3107
E-mail: 
consulate.mtr@mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás 
Kedd: 9.00-12.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Honlap cím: montreal.mfa.gov.hu

HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212